Η ιστορία πίσω από τα COCONUT προϊόντα της Jungle 🥥

Η ιστορία πίσω από τα COCONUT προϊόντα της Jungle 🥥

Η αγάπη μας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο μας κάνει καλύτερους,  ανακαλύπτοντας ολοένα και περισσότερα προϊόντα με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Σε αυτά ανήκουν τα μπολ και τα κεριά από καρύδα. 

Τα κεριά και τα μπολ από καρύδα παράγονται στο Ben Tre, περιοχή του Νότιου Βιετνάμ. Η συντριπτική πλειοψηφία των καρύδων που παράγονται στο Ben Tre συλλέγονται για τα υποπροϊόντα τους, το γάλα και τα έλαια καρύδας και στη συνέχεια, τα κελύφοι που απομένουν πετιούνται ή καίγονται από τους ντόπιους χωρικούς. Επομένως, η χρήση των κελυφών της καρύδας για τη δημιουργία μπολ και κεριών είναι ένας πρακτικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες πόροι και να σταματήσει η περιττή καύση. 

Η χρήση του κέλυφους της καρύδας, πέραν του ότι αποτελεί μια βιώσιμη και μηδενικών αποβλήτων (zero-waste) λύση αποφέρει στους ντόπιους αγρότες του Ben Tre ένα απαραίτητο δευτερεύον εισόδημα. Επιπλέον δίνει καλλιτεχνική ώθηση στους ντόπιους καλλιτέχνες, ώστε να δημιουργήσουν τα μοτίβα τους στα μπολ.

Όσον αφορά τα coconut  κεριά είναι 100% οργανικά, από βιολογικό κερί σόγιας, εμποτισμένα με αιθέρια έλαια.  Κάθε υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους είναι φυσικό, φιλικό προς τον πλανήτη και βιώσιμο.

Δημιουργήστε μια γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι με μυρωδιές και σκεύη που θα προσφέρουν σε εσάς και τους αγαπημένους σας ηρεμία και θαλπωρή και ταυτόχρονα, αλλάξτε τον κόσμο μόνο με μια επιλογή!

Αν είμαστε οι επιλογές μας, ας είμαστε sustainable! 

η ομάδα του Je suis Naturelle 

Πηγή & για περισσότερες πληροφορίες: https://jungleculture.eco/pages/sourcing-coconut-bowls 

 

Back to blog